Zoals zo vaak is ook De Zeepfabriek van Wijnjewoude toevallig ontstaan. Toen ons zoontje last van eczeem kreeg werd aangeraden om een ander wasmiddel te gaan gebruiken. Wasmiddel kan een oorzaak van eczeem zijn.

We zijn ons toen gaan verdiepen in wasmiddelen en kwamen er zo achter dat er veel lucht verkocht wordt. Was wordt schoon door zeep. Maar bijna alle wasmiddelen bevatten (chemische) stoffen die helemaal niet nodig zijn. Stoffen die ervoor zorgen dat het wasmiddel er aantrekkelijker uitziet, veel parfum (dan lijkt de was schoner, want het ruikt lekker), stoffen die er voor zorgen dat het gemakkelijk vloeit etc. Allemaal onnodig en kan de huid flink gaan irriteren.

Dus zijn we zelf aan de slag gegaan. Na een tijdje experimenteren en de hulp van verschillende experts en internet is het ons gelukt! Een wasmiddel zonder overbodige stoffen die goed schoon wast, die zacht is voor de kleding, de huid, het milieu én voordelig is voor de portemonnee.

Vrienden wilden het ook weleens proberen en dat beviel goed, waarna er via via steeds meer vraag naar kwam. Zo is het balletje gaan rollen en is De Zeepfabriek van Wijnjewoude ontstaan.