Ambachtelijk, verantwoord en goed
In onze zoektocht naar de zachtste zeep die goed schoonmaakt kwamen we uit bij één van de laatste 3 Marseille zeepfabrieken die nog helemaal ambachtelijk werkt. Deze zeep wordt al eeuwen op dezelfde manier gemaakt. Gelukkig is de know-how en traditie van het maken van echte Marseille zeep bewaard gebleven. Het was namelijk zo dat de geheime familie recepten van vader op zoon werden doorgegeven.

De apparatuur die gebruikt wordt voor fabricage van onze zeep is antiek en is goed bewaard gebleven voor alle stappen die nodig zijn om de traditionele zeep te fabriceren. Deze zeep is een van de weinige die het predicaat Savon de Marseille mag voeren. Deze zeep vormt de basis van onze wasmiddelen en zorgt ervoor dat het wasmiddel zacht is en de was goed schooon maakt. Eén van de oliën die verzeept wordt is palmolie. Deze komt van kleine plantages in Afrika, waar geen oerwoud voor gekapt is.

 

Puur en zacht
Ons meest pure wasmiddel, wat we na heel lang nadenken puur hebben genoemd 😉, bevat geen enkele toevoeging. Het is 100% natuurlijk afbreekbaar, het maakt goed schoon, beschermt de huid en kwetsbare (baby)kleding goed en ruikt naar ouderwetse zeep.

Marseille zeep wordt vaak aangeraden door dermatologen, ook tegen psoriasis. Voor mensen met een moeilijke huid, acne, eczeem of huidirritatie kan het gebruik van Marseille zeep een oplossing zijn.

Daarnaast kiezen veel ouders die de huid van hun baby willen beschermen hiervoor.

Voor mensen die goed en verantwoord willen wassen met een lekkere frisse geur hebben we lavendel en rozemarijn wasmiddel. Beide op basis van dezelfde zachte zeep met als toevoeging een beetje essentiële olie.